luni, 13 ianuarie 2020

Chiftea la tava

O noua reteta care am decis sa o scriu pe blog ,e destul de simplu de facut iar gustul final este unul nemaipomenit de bun ,am facut-o de Craciun dar se recomanda sa se faca atunci cand sunt musafiri care se anunta pe ..weekend :)










Pentru o tava (ca si aceea de cozonac ) ca si marime aveti nevoie de :

1 kg carne tocata de porc
3 oua
2 lg pesmet
1/2 l-ta sare
1/2 l-ta piper
(sarea si piperul se pot pune dupa gustul fiecaruia )
un varf l-ta vegeta (ii da o savoare mai aparte )
patrunjel verde tocat
3-4 catei usturoi
o ceapa medie (taiata marunt )

Pentru umplutura din mijloc mai aveti nevoie de 3 oua fierte ,dupa ce se curata de coaja se taie in doua pe lungime

Carnea tocata se amesteca cu condimentele ,ouale batute ,usturoiul si ceapa ,patrunjelul verde tocat marunt iar la urma pesmetul .
Se pune o foaie de copt in tava de cozonac ,jumatate din aceasta umplutura ,ouale fierte taiate pe lungime ca si in poza si cealalta parte de compozitie.Se niveleaza frumos cu mana sa se dea o forma mai rotunda si se da la cuptor la 160 grade in jur de 35-45 minute.Se poate verifica dupa 20 de minute ca sa nu se arda .Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie felii si se serveste ca si aperitiv sau alaturi de o garnitura de cartofi .Se serveste atat calda cat si rece .


Pofta buna si spor la gatit !