Aveti nevoie de:
2 galbenusuri
un cub drojdie
un varf cutit sare
un pahar lapte
un pahar zahar
1.500 gr faina alba
2-3 linguri ulei
coaja rasa de lamaie sau portocala
o cana apa calda
Se amesteca drojdia cu apa calda ,se adauga sarea si zaharul ,coaja de lamaie iar la urma laptele si uleiul ,galbenusurile .Se amesteca bine toate ,daca mai e nevoie se adauga apa calduta ,trebuie sa va iasa un aluat mai moale care se lasa la dospit macar 2 ore.Se ia cate o bucata mai mare ,se intinde pe blat si se umple cu nuca macinata si stafide ,nuca si rahat sau urda .Eu am facut o portie de cozonaci acasa la tara pe vatra iar portia a doua de cozonaci acasa la mine .
Umplutura cozonac 1:
nuca macinata 300 gr
2 albusuri
zahar dupa gust (cam un pahar am pus )
un plic stafide
Umplutura cozonac 2:
nuca macinata 300 gr
coaja rasa de lamaie
cateva bucati rahat taiat in bucati mici
2 albusuri
4 lg zahar
Umplutura 3:
400 gr urda
cateva fire marar verde
5 lg zahar
2 oua intregi
Se ung cu ou batut ,se lasa sa creasca 30 minute apoi se dau la cuptor (vatra ) pana se rumenesc frumos si sunt numai buni de servit
Pofta buna si spor la gatit