vineri, 3 ianuarie 2014

CHEC PUFOS CU UNT SI STAFIDE

Aveti nevoie de : 225 gr unt,225 gr zahar,225 gr faina alba ,un varf cutit praf de copt,un varf cutit sare,4 oua intregi,coaja rasa de lamaie si portocala cam o lingurita din fiecare ,2 plicuri vanilie,un pahar mic stafide(le puteti lasa cam 10 min inainte in esenta de rom cu putina apa si o lingura zahar) Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand cate un ou intreg ,vanilia ,coaja rasa de lamaie si portocala ,praful de copt si sarea si la urma faina .Se amesteca usor si se pune intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina sau hartie de copt ce are fiecare.Deasupra se presara stafidele . Se da la copt la foc minim o ora si 10 minute.Se poate verifica dupa o ora si daca e copt se poate scoate. E foarte aromat si pufos ,se poate presara zahar pudra deasupra Pofta buna si spor la gatit!

PULPE DE PUI UMPLUTE CU CIUPERCI SI CASCAVAL

Pentru 4 portii aveti nevoie de : 4 pulpe de pui intregi , 150 gr cascaval , 150 gr ciuperci , sare si piper,2 oua. 4 linguri faina alba, ulei pentru prajit. o lingurita vegeta , Pulpele de pui se spala bine apoi se scoate osul din partea de sus a pulpei,se bate putin carnea apoi se sareaza si se pipereaza bine .Se adauga cascavalul ras si ciupercile taiate marunt apoi se ruleaza si se leaga cu ata strans (nu de alta dar la fierbere e posibil sa se desfaca ).Se adauga in apa care fierbe cu o lingurita vegeta,aproximativ 30 min.Se scot se lasa sa se raceasca apoi se desface ata .Se dau prin ou si faina si se prajesc in ulei incins,Se scot pe un servetel sa se scurga de surplusul de ulei .Se aseaza pe o farfurie si se taie felii. Au un aspect deosebit si sigur familia sau musafirii vor fi incantati Pofta buna! si spor la gatit <3