duminică, 23 noiembrie 2014

Prajitura cu bulion

Pentru 5 foi aveti nevoie de:

9 lg ulei
9 lg bulion (sau pasta de tomate)
8 lg zahar
un plic praf de copt
un varf cutit sare
500 gr faina
coaja rasa de portocala
vanilie












Se amesteca ingredientele de mai sus pana va iese un aluat omogen bun de intins .Se face ca un sul si se taie in 5 parti egale,care se intind pe rand pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina si se coc 10-15 minute fiecare.

Se pun una peste alta pana se coc toate.

Crema :

un pachet unt
2-3 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
8 lg gris
400 ml lapte

Un borcan gem  de care va place

Laptele se pune la fiert si cand incepe sa clocote se adauga grisul in ploaie.se amesteca continuu ,se adauga zaharul si putina zeama de lamaie  (sa iasa putin acrisoara ),vanilia , se fierbe pana se ingroasa bine apoi se adauga untul si se amesteca usor pana la topirea completa a acestuia.

Se pune pe un platou prima foaie ,un strat de crema ,foaia nr 2 ,gem ,foaia nr 3 .crema ,foaia nr 4 ,gem si ultima foaie .Se apasa usor apoi se da la rece pana a doua zi ,este o reteta buna si se poate face si de post ,se scoate crema si se pune in schimb gem.Eu am taiat-o mai repede asa ca sa crapat putin prima foaie ca nu sa inmuiat destul :) deasupra se pune zahar pudra

Pofta buna si spor la gatit