duminică, 15 ianuarie 2017

Briose cu frisca si fructe de padure

Aveti nevoie de:

125 gr iaurt
200 gr zahar
3 oua
250 gr faina
5 lg ulei
100 gr unt topit
coaja rasa de portocala si lamaie
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
fructe de padure ,frisca si bomboane colorate pentru ornat





Se separa ouale.Se bat spuma albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,untul topit,uleiul  ,iaurtul ,sarea si praful de copt ,coaja rasa de lamaie si portocala .La final faina ,se amesteca usor .Din aceasta compozitie mi-ai iesit 16 briose .Se pun in forme unse cu unt si tapetate cu faina (sau hartie speciala de briose ).Se adauga pe fiecare briosa cateva bucati fructe de padure .
Se dau la copt 25 de minute.Dupa racire se orneaza cu frisca si cu bomboane colorate.Dupa imaginatia fiecaruia se poate orna cu ce va place .
P.S Tinand cont ca e o reteta inventata (m-am inspirat putin de la Carmen Nemeth ,multumesc draga mea ) nu am facut poze si cu ingredientele dar in curand o refac si atunci pun si restul pozelor.Pot spune ca sunt delicioase si aromate .


Pofta buna si spor la gatit

Pancakes cu banane ,scortisoara si sos caramel

Aveti nevoie de:

2 banane coapte
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
un varf cutit scortisoara Kotanyi
2 lg faina
2 oua
putin ulei
Sos caramel









Bananele se zdrobesc bine ,se adauga praful de copt ,scortisoara si sarea ,ouale si faina ,se amesteca bine pana ce va iese o pasta omogena .Intr-o tigaie se ia cu o lingura din compozitie si se fac pancakes .Se unge doar cu putin ulei sa nu se prinda si se coc pe ambele parti .Din aluat mi-au iesit 9 bucati .Se servesc cu sos caramel sau cu ce va place voua .


Pofta buna si spor la gatit