luni, 26 martie 2018

Cremes la pahar

Un desert pe care multi il stiu dar sub forma de foi si crema la mijloc ..eu am ales sa il fac putin diferit iar finalul este super dragut si bun













Pentru cele doua foi care se zdrobesc

150 gr faina
125 gr unt
1 ou
100 gr smantana


Toate se amesteca si se imparte aluatul in doua parti egale ,care se coc pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina .


Crema :

o cana si jumatate lapte (aproximativ 350 ml lapte )
4 lg zahar
esenta lamaie (sau coaja rasa )
4 lg faina
2 galbenuse (albusele se bat separat )

Se amesteca bine apoi pe abur pana ce se intareste  compozitia ,se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se iau pahare (de care va plac ) se pune un strat de foi zdrobite foarte bine ,crema ,foi zdrobite,crema si foi ..se decoreaza cu felii de capsune si o frunza verde ,contrastul este spectaculos iar gustul delicios


Pofta buna si spor la gatit