Aveti nevoie de:
600 gr faina
120 gr zahar
270 gr unt sau untura(eu am pus si untura si unt)
un varf cutit sare
un ou
o jumatate pahar lapte
un praf de copt
coaja rasa de lamaie
2 vanilii
Pentru umplut gem de visine(sau orice fel de gem doriti)
Pentru decorat 200 gr ciocolata topita si putin unt (cam 50 gr)
Din aceste ingrediente mi-au iesit 4 tavi de fursecuri,2 tavi mari si 2 tavi mici
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se lasa sa se odineasca 30 de minute.
Se intinde o foaie cat mai subtire si se fac forme care se pun in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si data cu faina ) si se coc 20 de minute la foc mic (Nu le lasati sa se rumeneasca tare ).Se scot se lasa sa se raceasca apoi se pune putin gem si se unesc cate doua.Se orneaza cu ciocolata (care se topeste pe abur) si se fac forme cu unt amestecat cu zahar pudra
Pofta buna si spor la gatit