miercuri, 2 iulie 2014

Fursecuri de casa cu gem si ciocolata

Aveti nevoie de:

600 gr faina
120 gr zahar
270 gr unt sau untura(eu am pus si untura si unt)
un varf cutit sare
un ou
o jumatate pahar lapte
un praf de copt
coaja rasa de lamaie
2 vanilii






Pentru umplut gem de visine(sau orice fel de gem doriti)
Pentru decorat  200 gr ciocolata topita si  putin unt  (cam 50 gr)


Din aceste ingrediente  mi-au iesit 4 tavi de fursecuri,2 tavi mari si 2 tavi mici



Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se lasa sa se odineasca 30 de minute.
Se intinde o foaie cat mai subtire si se fac forme care se pun in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si data cu faina ) si se coc 20 de  minute la foc mic (Nu le lasati sa se rumeneasca tare ).Se scot se lasa sa se raceasca apoi se pune putin gem si se unesc cate doua.Se orneaza cu ciocolata (care se topeste pe abur) si se fac forme cu unt amestecat cu zahar pudra




Pofta buna si spor la gatit