joi, 17 aprilie 2014

Cupcakes cu ciocolata

Aveti nevoie de :


4 oua
250 gr faina
160 gr unt
150 gr ciocolata neagra
140 gr zahar pudra
120 ml lapte
un praf de copt
un varf cutit sare


Pentru glazura aveti nevoie de :

200 gr ciocolata
100 ml frisca



Se rupe ciocolata bucati si se pune pe abur pana se topeste .Se freaca untul spuma cu zaharul pana ce amestecul se albeste ,se adauga ouale  cate unul ,se bat bine cu mixerul.Se adauga ciocolata topita apoi se pune faina .Se toarna laptele si se amesteca usor.Se pune cate o lingura din aluat in forme de briose tapetate cu unt si faina si se dau la copt cam 20-25 minute.Nu umpleti formele ca va curge compozitia (la prima tavita am pus pana sus si a curs ,la urmatoarea am pus putin mai mult de jumatate si a crescut frumos )





Glazura :

Se pune ciocolata bucati in amestec  cu frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza ,se lasa sa se raceasca sa aiba o consistenta mai tare ca sa puteti orna ,eu am pus si bombonele colorate deasupra.


Mi-au iesit 18 bucati din compozitia de mai sus.

Pofta buna  si spor la gatit