luni, 18 august 2014

Eclere

Aveti nevoie de :

4 oua
125 gr faina
120 ml ulei
un varf cutit sare
200 ml apa
un varf cutit praf de copt
vanilie (se foloseste la crema daca vreti mai aromata )


Apa ,sarea si uleiul se pun pe foc iar cand fierbe se adauga faina odata ,se amesteca bine pana se ingroasa ,se ia deoparte iar cand sa racit putin (compozitia sa fie calduta ) se adauga cate un ou ,se amesteca bine ,se procedeaza la fel si cu restul de oua,la urma praful de copt .Se pune hartie de copt in tava ,se ia cu lingura din compozitie si se pun una langa alta in tava la o departare de cativa cm deoarece cresc .Se dau la cuptor circa 30-40 minute sau pana ce sau rumenit bine deasupra (de data asta nu le-am lasat sa se coaca atat de bine ca imi plac mai moi ).


Crema : un plic crema de vanilie ,crema de ciocolata si frisca
Cremele se fac conform indicatiilor de pe ambalaj iar frisca se bate bine pana devine o spuma mai tare numai buna de umplut.


 
 
Se taie eclerele si se umplu cu frisca si crema de vanilie ,eu am pus cate un rand din fiecare ,se orneaza cu crema de ciocolata sau ciocolata topita

Pofta buna si spor la gatit