duminică, 25 ianuarie 2015

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Aveti nevoie de:

400 ml lapte
2 lg cacao
500 gr biscuiti maruntiti
2 vanilii
o sticluta mica esenta de rom


Pentru crema:

un pachet unt
125 gr nuca de cocos
o banana(dupa preferinta)
vanilie
5 lg zahar









Din compozitia de mai sus mi-au iesit 2 rulade ,una simpla a doua cu banana la mijloc.Prima rulada simpla am dat-o putin prin nuca de cocos inainte sa o pun la rece in folie.

Laptele se amesteca cu cacaua,romul si biscuitii (daca mai e nevoie se mai pun biscuiti).Se intinde jumatate din compozitie pe o folie iar cu alta folie pusa deasupra se intinde compozitia cu sucitorul. Untul se freaca spuma cu zaharul (se macina inainte sa fie cat mai fin ) se amesteca apoi cu nuca de cocos si vanilia.Se pune jumatate din crema se intinde ,apoi se ruleaza cu folia .Se repeta la fel cu rulada nr 2 ,la aceasta se pune si o banana taiata pe lungime.Ambele rulade se strang la capete se leaga cu ata si se lasa la rece pana a doua zi.Se taie in felii potrivite arata tare bine si sunt fine si aromate .

Pofta buna si spor la gatit

Tortulete fine cu ciocolata

Aveti nevoie de:

5 oua
5 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
o lingura ness
un plic praf de copt
un varf cutit sare










Albusurile se separa de galbenusuri ,se bat bine cu zaharul pana la topirea completa a acestuia .Galbenusurile se amesteca cu sarea si praful de copt ,se adauga la abusurile batute ,la final se adauga faina amestecata inainte cu cacaua si nesul .Se amesteca usor pana la omogenizarea completa a acestora .Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si unt sau hartie de copt.Se coace la foc potrivit 20-25 de minute.

Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua foi  egale


Crema :

3 galbenusuri
5-6  lg zahar
100 gr unt
4 lg amidon alimentar
4-5 plicuri vanilie(sau esenta de vanilie)
500 ml lapte

Mai aveti nevoie de 100 ml frisca batuta


Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si vanilia,se lasa sa foarba doar putin ,se lasa deoparte.Amidonul se amesteca cu galbenusurile apoi se pune cate o lingura de lapte peste acest amestec ,nu puneti toti laptele doar cate putin ,tot amestecul se pune inapoi in cratita in care a fiert laptele si se pune din nou pe foc si se amesteca continuu pana ce se ingroasa bine .Se ia deoparte si se adauga untul cate putin .

Sirop:

2 sticlute esenta de rom
o cana apa
putin zahar


Glazura:

150 ml frisca lichida
300 gr ciocolata


Aranjare:
Puneti  folie  in tava in care a copt ,apoi prima foaie ,insiropati ,un rand de crema ,frisca ,foaia ,insiropati din nou,crema ,iar la final glazura de ciocolata .Se orneaza cu putina frisca si se lasa la rece pana a doua zi (daca rezistati )
E o prajitura frantuzeasca foarte buna modificata dupa gustul meu

Pofta buna si spor la gatit