vineri, 7 martie 2014

Cremes

Pentru 4 foi aveti nevoie de : 300 gr faina ,250 gr margarina sau unt,un ou,200 gr smantana ,un varf cutit sare. Se amesteca bine ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit bun de intins(in cazul in care mai este nevoie se mai pune putina faina ) .Se imparte in 4 parti egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina ,cele 2 foi coapte ramase se pastreaza la rece mai multe saptamani si le puteti face cu alta ocazie. Crema : 4oua ,3 cani lapte,8 lg faina ,8 lg zahar,coaja rasa de lamaie si sucul .Se freaca spuma galbenusele cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor ,se pune vasul pe abur pana se ingroasa apoi dupa ce sa racit putin compozitia se amesteca cu cele 4 albuse batute inainte cu 4 lg zahar .Se amesteca usor apoi se pune aceasta crema intre doua foi . Se pudreaza cu zahar si se da la rece cateva ore.
Pofta buna si spor la gatit