sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci Sunfood

Aveti nevoie de : 5 oua, 200 g mazare SunFood, 100 gr ciuperci Sunfood, 1/2 ardei gras galben/rosu, patrunjel, sare, piper, 1 lingura ulei de masline, parmezan/cascaval, Scurgem mazarea, taiem ciupercile si ardeiul gras in cubulete mici si le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute. Stingem focul si le lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 1 varf de cutit de sare in albusuri si le mixam foarte bine. Mixam galbenusurile 2-3 minute, apoi le amestecam cu legumele complet reci. Adaugam sare si piper dupa gust. Adaugam mixul de legume si galbenusuri si patrunjelul tocat fin in albusurile mixate si le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus. Tapetam o forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam compozitia pentru omleta in tava. O nivelam cu grija si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute. O scoatem din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca cateva minute, apoi inlaturam cu grija hartia de copt, o taiem in bucatele micute si o servim pudrata cu parmezan ras sau cascaval. Eu nu am mai pus ca erau tare bune feliile calde de omleta fara cascaval.
Pofta buna!