luni, 23 ianuarie 2017

Tort de biscuiti in 3 culori

Aveti nevoie de :

biscuiti simpli (cam 600  gr daca va raman ii folositi la alta reteta )
o cana de cafea
o sticluta esenta de rom
2 lingurite zahar (pentru cafea )

Crema 1:
200 gr crema de alune
200 gr unt
o l-ta gelatina
2-3  lg frisca lichida

Crema 2:
Un plic crema de vanilie Unirea
100 ml frisca Meggle
2 lg zahar
o l-ta gelatina


Decor:
5 bucati kivi
1 l-ta gelatina (kivi se curata se taie marunt si se face pasta cu blenderul ,apoi se adauga gelatina inmuiata bine in putina apa calduta )

















Se ia o forma rotunda de tort ,se pune un rand de biscuiti dati inainte prin cafea (amestecata cu zahar si esenta de rom ) .Pe margine se pun din nou biscuiti .Se pune crema 1,biscuiti ,crema 2 ,biscuiti iar deasupra compozitia de kivi .Se da la rece peste noapte iar a doua zi se poate taia ,este un tort delicios iar combinatia este una reusita .


Pofta buna si spor la gatit

Chifle Bavareze cu ceapa si cartofi

Aveti nevoie de :


1 kg  faina alba
o l-ta sare
un cub mic drojdie
o ceapa potrivita
4 cartofi
susan
un ou
1/2 lingurita cimbru
o lingura ulei







Faina se amesteca cu sarea si drojdia alaturi de apa calduta ,se adauga apa pana ce va iese un aluat numai bun de paine .Se lasa la dospit o ora .Se curata ceapa si se taie marunt , se caleste in putin ulei ,cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se fac piure ,se adauga cimbrul .Se amesteca cu aluatul si se fac chifle .Se pun in tava la o distanta potrivita una de alta ,se ung cu ou batut si se presara susan .Se coc la cuptor aproximativ  o ora .Eu le-am lasat sa se rumeneasca mai bine .Sunt tare gustoase si simplu de facut .


Pofta buna si spor la gatit