marți, 7 ianuarie 2014

Cornulete fragede cu nuca ,ness si scortisoara

Aveti nevoie de: 100 gr unt,100 gr untura (se poate inlocui untura cu unt sau margarina dar nu mai sunt asa de fragede),un varf cutit sare,un praf de copt,coaja rasa de portocala ,1 ou,o cana apa minerala sau sifon ,120 gr nuca macinata aproximativ 600 gr faina ( pentru un aluat moale ca sa puteti face cornuletele cu mana ).5 linguri zahar Se pregateste aluatul cu ingredientele de mai sus ,apoi se imparte in 3 parti (eu am lasat mai mult aluat cu nuca ca ne place mult),iar in celelalte doua parti am pus ness (cam 2 lingurite) si o lingurita scortisoara
Se pregatesc cu mana cornuletele(nu e nevoie sa intindeti aluatul ,se fac mai usor asa ) ,se pun in tava si se dau la copt aproximativ 40 minute la foc mediu .
Se dau prin zahar pudra si se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit <3