duminică, 19 februarie 2023

Lapte de pasare

Acest desert atat de iubit de copii dar si de adulti in urma cu vreo 35 de ani inca este apreciat si azi ,am decis sa il fac din nou si sa postez aici pentru voi ,e simplu si gustos si va aduce aminte de copilarie

Aveti nevoie de :

3 oua mari (sau 4 mai mici )

o esenta de vanilie 

7 lg zahar(care se imparte in 3 parti )

un varf cutit sare 

600 ml lapte 

Laptele se pune la fiert cu 2 lg zahar si sarea.Albusurile se bat spuma tare cu 3 lg zahar .galbenusurile se amesteca cu 2 lg zahar .Cand laptele incepe sa fiarba se ia cu o lingura spuma (se iau ca si la galuste )si se pun in lapte ,se intorc la 2 minute pe cealalta parte ,se scot pe o farfurie .Galbenusurile se adauga la lapte si impreuna cu esenta de vanilie se amesteca usor pana cand incepe sa se ingroase .Se pune crema fiarta intr-un vas cu pereti mai inalti iar deasupra galustele de albusuri fierte in lapte inainte.Se lasa la racit complet apoi se poate servi .Sunt fine si dulci si bune de tot aceste galuste cu crema de vanilie .




Pofta buna si spor la gatit !