miercuri, 11 martie 2015

Tort Amandina cu ananas

Cum a fost 8 Martie ziua femeii si urma in 10 Martie aniversarea noastra am decis sa fac un tort special pentru aceste doua evenimente frumoase si asa a iesit un tort delicios si aromat care sa servit pana la ultima bucatica de familie ,prieteni si colegi

Aveti nevoie de:

6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina













Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul .galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt ,uleiul si apa .Aceasta compozitie se adauga la albusuri si la final faina amestecata inainte cu cacaua.Se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace circa 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.

Se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.

Crema:

250 ml frisca lichida
un plic crema de vanilie Dr Oetker
2 plicuri gelatina (30 gr)
2 cutii mici iaurt
o conserva ananas Sunfood
50 gr stafide

Se bate frisca bine ,crema la fel(se urmeaza instructiunile de pe ambalaj),apoi se amesteca ,se adauga la final gelatina (topita bine in apa calduta) si se mixeaza cateva minute.Ananasul se taie bucati mai mici .

Pentru insiropat am folosit sucul de la ananas (daca mai este nevoie puteti face un sirop din zahar ars)

Décor ciocolata topita ,frisca si colorant alimentar

Se pune in tava in care a copt prima foaie ,se insiropeaza ,un rand de crema ,foaia nr 2 ,se insiropeaza din nou,un alt rand de crema ,foaia nr 3.Se apasa putin se acopera cu folia si se lasa la rece cateva ore.Se decoreaza cu ciocolata topita si frisca

Pofta buna si spor la gatit