marți, 11 martie 2014

Pogacele cu jumari

Aveti nevoie de: 500 gr faina alba ,un cub drojdie,2 lg untura de porc,250 gr pasta de jumari,o cana lapte caldut ,o lingurita sare,o lingurita zahar,sare si piper dupa gust,100 gr cascaval ras ,un ou ,chimin. Jumarile se toaca ,se adauga laptele ,sarea ,zaharul,untura ,drojdia inmuiata in putin lapte caldut,iar la urma faina (in cazul in care va iese aluatul mai moale se mai poate adauga faina ),se amesteca bine toate pana se obtine un aluat potrivit , apoi se intinde o foaie putin mai groasa si se taie forme cu un pahar.Se ung cu ou fiecare cerc obtinut ,se presara cascaval ras ,putina sare si piper, chimin si se dau la cuptor pana devin aurii.Eu am facut o parte cu cascaval iar o parte cu chimin . Sunt foarte bune indiferent de perioada anului .
Pofta buna si spor la gatit