duminică, 21 septembrie 2014

Pizza rapida

Aveti nevoie  de:

3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust









Se pune blatul in tava ,se pune  putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .

Pofta buna si spor la gatit

Cartofi evantai cu rosii si oua

Aveti nevoie de:

4 cartofi mari
100 gr salam afumat
5 oua fierte
5 rosii (sau rosii cherry)
100 gr branza de burduf
putin piper si sare
patrunjel pentru ornat








Cartofii se curata de coaja ,se spala si se cresteaza dar nu de tot ,se pune cate o jumatate felie salam afumat in crestaturi ,se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor pana se rumenesc .Se pune branza deasupra si se mai dau la cuptor pana la topirea acesteia .Se servesc acesti cartofi cu salata de rosii (sau rosii cherry) si oua fierte.Se decoreaza cu patrunjel verde.O alta idee de cina simpla si usor de preparat.

Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu nuca si mere

 Pentru doua foi aveti nevoie de:

50 gr unt
o lg untura
un ou
putin praf de copt
un varf cutit sare
o jumatate pahar lapte
400 gr faina (aproximativ ,sa iese o coca potrivita numai buna de intins )














Pentru umplutura :

10 mere mari
10 lg zahar
250 gr nuca macinata
o jumatate lingurita scortisoara

Pentru ornat:

Zahar pudra si bucatele de nuca


Se amesteca ingredientele pentru coca ,se imparte in doua parti egale ,merele se curata de coaja se razuiesc si se calesc cu 5 lg zahar si scortisoara cateva minute.Se scurg de zeama lasata .Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se intinde prima foaie ,se pune un strat de nuca ,putin zahar ,merele calite,nuca ,zahar si foaia a doua .Se inteapa cu furculita pentru o mai buna coacere si se da la cuptor 35 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra.Se pudreaza cu zahar,Din aluatul ramas am facut o rulada umpluta cu nuca si gem de cirese negre ,bun si aromat .

Pofta buna si spor la gatit