marți, 6 ianuarie 2015

Gogosi din aluat cu nuca

Aveti nevoie de:

200 gr zahar
100 gr stafide(se poate face si fara )
un cub mic drojdie
un varf cutit sare
coaja rasa de lamaie
aproximativ 900 gr faina
apa cat cuprinde (cam o cana si jumatate)


Mai aveti nevoie de:

200 gr nuca macinata
coaja rasa de la doua lamai
zahar dupa gust (cateva linguri)








Se amesteca ingredientele de mai sus pana ce va iese un aluat mai moale ca si cel de placinte.Se acopera cu un prosop si se lasa la caldura la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Se ia cu o lingura bucati din aluat si se dau prin nuca .Se pregateste o tava cu hartie de copt si se pun una langa alta .Se dau la cuptor pana se rumenesc bine deasupra ,cam 45 -50 minute depinde de cuptorul fiecaruia .Se pudreaza cu zahar .Se servesc calde alaturi de un ceai bun si aromat

Pofta buna si spor la gatit