Aveti nevoie de:
O conserva Naut
o ceapa potrivita
putin usturoi verde(sau 4 catei de usturoi)
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
2 fire carnati
3 lg smantana
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei ,se adauga usuroiul taiat marunt ,foile de dafin ,carnatii taiati cubulete si la urma nautul . O cana si jumatate de apa .Se fierb toate cam 20 minute ,apoi se adauga smantana sare si piper dupa gust.Se serveste alaturi de rosii taiate felii .Este o mancare foarte rapida ,usoara si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 26 iunie 2014
Placinta greceasca
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
o lingurita sare
un cub drojdie
2 lg ulei
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Umplutura :
300 gr telemea de capra (se poate folosi si branza sarata sau dulce)
putin marar
2 lg smantana
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se framanta bine apoi se lasa la dospit 2 ore intr-un loc cald acoperit cu un prosop.
Se fac bile din aluat si se intind cu sucitorul , din telemea se fac bile mai mici care se pun in mijlocul foii ,se aduna marginile apoi se intoarce si se intinde foaia usor ,se lasa la crescut placinta cam 10 minute apoi se prajeste in tigaie in ulei incins.
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
o lingurita sare
un cub drojdie
2 lg ulei
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Umplutura :
300 gr telemea de capra (se poate folosi si branza sarata sau dulce)
putin marar
2 lg smantana
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se framanta bine apoi se lasa la dospit 2 ore intr-un loc cald acoperit cu un prosop.
Se fac bile din aluat si se intind cu sucitorul , din telemea se fac bile mai mici care se pun in mijlocul foii ,se aduna marginile apoi se intoarce si se intinde foaia usor ,se lasa la crescut placinta cam 10 minute apoi se prajeste in tigaie in ulei incins.
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)