sâmbătă, 16 mai 2015

Prajitura Boema

Aveti nevoie de:

5 oua mari (eu am pus 6 ca erau mai mici )
5 lg zahar
2 lg lapte
2 lg ulei
putina sare
un varf cutit praf de copt
4 lg faina
2 lg cacao
2 pliculete zahar vanilat cu rom(sau putina esenta de rom)

Crema :

un pachet unt
4 lg zahar
2 lg cacao
o esenta rom

Glazura:

2 tablete ciocolata neagra
o jumatate pahar frisca
Se pun pe abur si se topesc pana ce va iese o crema fina

Sirop:

o cana mare apa ,2 lg zahar
1 sticluta  mica esenta de rom
Se amesteca foarte bine pana la topirea completa a zaharului

Décor : frisca si cirese din compot (sau ce fructe va plac )










Albusurile se bat spuma tare cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza pana se fac spuma adaugand pe rand praful de copt,sarea ,uleiul si laptele.Se adauga la compozitia de albusuri iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua .Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se taie in patrate cat de mari doriti .Se pune in sirop fiecare bucata (atentie nu lasati decat maxim 2 secunde ,introduceti bucata si o scoateti imediat altfel riscati sa se rupa si nu mai arata bine ) .Se pune glazura (se lasa la rece pana se intareste ) ,crema si frisca deasupra .Se decoreaza cu fructe .O prajitura tare buna si aromata .

Pofta buna si spor la gatit