duminică, 19 aprilie 2015

Sote de ciuperci cu friptura de porc

Aveti nevoie de :

un borcan ciuperci Sunfood
un ardei verde
o ceapa potrivita
o lingura ardei rosu macinat
2 lg faina alba
3 lg smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei






Se taie ceapa si ardeiul  marunt ,se calesc impreuna in ulei ,se adauga ardeiul macinat si ciupercile scurse bine ,se calesc  impreuna cateva minute ,se condimenteaza cu sare si piper ,se mai adauga 2 cani apa rece si se continua fierberea 15 minute .La final se amesteca faina alba cu smantana si se adauga la sote .Se serveste alaturi de friptura de porc

Pofta buna si spor la gatit

Mini tarte cu crema de vanilie si coacaze

Aveti nevoie de:

250 gr unt si margarina Unirea
550 gr faina
un varf cutit sare
4 lg zahar
un pahar apa rece









Se amesteca untul si margarina cu sarea si zaharul ,se adauga apa si faina ,se face o coca potrivita care se lasa la rece in frigider in folie circa 20 de minute.
Se taie in bucati aluatul iar fiecare bucata se intinde si se taie cercuri mai mari care se pun in forme de briose ,se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle si se coc 20 minute la cuptorul incalzit inainte sau pana se rumenesc (depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia )
Se scot si se lasa sa sa raceasca complet.

Crema :

un plic crema de vanilie Dr Oetker(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
o cutie frisca mica (se bate bine apoi se amesteca cu crema )
coacaze (sau alte fructe dupa gust)

Se umple fiecare  mini tarta   cu crema amestecata cu frisca si se orneaza cu coacaze .Sunt delicioase aceste mini tarte  iar aroma cremei in combinatie cu coacazele care sunt acrisoare  bune ...dar va las si pe voi sa le faceti

Pofta buna si spor la gatit