vineri, 18 septembrie 2015

Prajitura inghetata (reinventata )

Aveti nevoie de :


Pentru blat:
4 oua
4 lg zahar
2 lg faina
2 lg cacao
1/2 praf de copt
un varf cutit sare














Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,praful de copt si sarea ,la urma faina si cacaua .Blatul se amesteca usor ,apoi se pune in tava si se coace la cuptor 30 minute .

Crema :
4 galbenusuri
2 lg faina
6 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 pachet si jumatate unt
1/2 pahar lapte
2 l-te gelatina

Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,se adauga faina ,zaharul vanilat si laptele se pun intr-o vas pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia ,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca cateva minute ,se adauga untul cate putin iar la final gelatina ,inmuiata inainte in putina apa calduta .Se pune blatul in tava in care a copt pe o folie ,se pune un strat subtire de frisca ,crema de galbenusuri iar deasupra dupa ce sa intarit crema se mai pune un rand de frisca .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate taia si servi Se decoreaza cu ciocolata .

Pofta buna si spor la gatit