joi, 2 octombrie 2014

Cosulete cu nuca si mere

 Pentru aluatul de  foietaj aveti nevoie de:

550 gr faina alba(plus inca 50 gr pentru intins foietajul )
un pachet unt
o cana apa rece
un varf cutit sare










Se amesteca untul taiat bucatele cu faina ,se adauga apa rece si sarea ,trebuie sa fie un aluat potrivit.Se pune la rece in frigider 30 minute in folie alimentara .Se scoate si se intinde cu sucitorul ,se impatura si se da din nou la rece 15 min,se mai repeta  o data operatiunea apoi se scoate si se taie in jumatate(eu am folosit doar jumatate restul e la congelator pentru data viitoare) daca va uitati la aluatul taiat se vede ca e in straturi,arata super.
Se intinde cat mai subtire si se fac forme cu o cana mai mare ,se pun aceste cerculete pe dosul tavii (unse cu putin ulei sau unt si faina )de briose si se intinde cat mai mult ca sa acopere ca si in poza (in caz contrar se ridica cosuletul la coacere si nu iese forma aceea frumoasa ca sa le puteti umple).Se dau la cuptor aproximativ 20-25  de minute la foc mic sau pana ce sau rumenit putin deasupra.
Se pot umple aceste cosulete cu ce va place dulce sau sarat.,branza cu smantana  si verdeata ,crema cu frisca si fructe ..etc sunt ideale atat pentru un desert de duminica sau aperitiv  zi de nastere sau chiar de sarbatori

Umplutura :

4 mere mari
2 plicuri vanilie
putina coaja rasa de lamaie
200 gr nuca macinata
gem (de care va place)

Décor:
ciocolata topita

Merele se curata de coaja si se taie bucatele ,se calesc cu 2-3 lg zahar si se adauga vanilia si coaja rasa de lamaie .Se umplu o parte din cosulete cu mere si deasupra ciocolata topita iar cealalta jumatate cu nuca amestecata cu gem ,mere deasupra si ciocolata .

Pofta mare si spor la gatit