sâmbătă, 5 octombrie 2019

Tort cu sampanie

Recent a gasit sotul meu o reteta mai ...interesanta si cum stia ca imi plac provocarile dulci am acceptat sa o fac dar binenteles dupa gustul meu ,era altfel dar am modificat-o si a iesit ce se vede mai jos :)

Pentru blat aveti nevoie de :

5 oua
2 plicuri zahar vanilat
150 gr zahar
160 gr faina
1/2 l-ta praf de copt
un varf cutit sare










Ouale se separa.Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si vanilia .Galbenusurile se freaca spuma cu sarea si praful de copt .Se adauga la albusurile batute si se amesteca usor adaugand si faina cate putin .Se pregateste o forma de tort ,se tapeteaza cu faina si unt (sau hartie de copt ) se adauga blatul si se coace in jur de 15-20 minute la 150 grade .


Crema :


3 galbenusuri
150 gr zahar
zeama de la o jumatate de lamaie
Se pun cele de mai sus pe abur si se amesteca continuu in jur de 15 minute .
Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga 300 ml sampanie de calitate
300 ml frisca lichida Meggle
La final va iese o crema lichida dar nu trebuie sa va faceti griji deoarece adaugand 3 l-te gelatina (in putina apa se pune gelatina si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste toata ) se mixeaza bine sa se omogenizeze  si se lasa putinca sa se intareasca .

Se taie blatul in doua parti egale ,se pune prima foaie in forma de copt ,se pune crema si foaia a doua ,puneti o greutate peste tort ca sa nu va iese afara crema (va spun din proprie experienta )
Initial gustand crema am spus ca nu e nu stiu ce interesant dar ...? finalul merita ,are un gust foarte bun ,se simte sampania iar combinatia dintre blat si crema este una speciala ,deci daca vreti sa va uimiti invitatii va recomand acest tort .Se decoreaza cu frisca .


Pofta buna si spor la gatit !