sâmbătă, 28 mai 2016

Tort cu ness si iaurt

Pentru blat aveti nevoie de:

4 oua
4 lg zahar
1 lingura cacao
2 lingurite ness
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
3 lg faina

















Se separa ouale.Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt si nessul .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga compozitia de galbenusuri si la urma faina ( amestecata si cernuta ) si cacaua .Se pune blatul intr-o forma rotunda si se coace 30 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale sau cum va place voua ,eu le-am taiat dar nu chiar egale :))


Crema : un plic crema vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
150 ml frisca
2 cutii iaurt simplu 185 gr
2 lg zahar (eu am mai adaugat deoarece iaurtul este acrisor )
o canita stafide
4 lingurite gelatina
o esenta vanilie

Frisca se bate ,crema se prepara cum scrie pe ambalaj ,iaurtul se amesteca cu zaharul ,apoi toate se amesteca si la final se adauga stafidele ,vanilia si gelatina (incalzita bine inainte in putin suc ,compot sau apa ).Se mixeaza bine toate sa se incorporeze gelatina .

Aranjare:
Foaie maro,crema toata ,foaie maro .Se bate putin forma ca sa se prinda crema de foi ,Deasupra am facut glazura de caramel si fructe ,dar puteti orna cu ce va place .


Pofta buna si spor la gatit