duminică, 4 octombrie 2015

Paleuri cu gem

Azi am fost putin la plimbare cu familia si am ajuns prin zona Mall -Auchan ,trecand pe langa un stand cu prajituri am vazut niste paleuri tare apetisante si binenteles ca dupa ce am ajuns acasa le-am si facut ,au iesit bune si aromate ,va recomand cu incredere sa le faceti si voi

Aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr zahar pudra
4 oua intregi
3-4 plicuri zahar vanilat
putina coaja rasa de portocala
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
300 gr faina

Pentru umplut paleurile gem de care va place si pentru decor ciocolata topita











Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale iar la final ,sarea ,praful de copt si faina .Se amesteca toate foarte bine apoi se pune compozitia in pos si se fac forme mici in tava in care sa pus hartie de copt .Atentie ca se lasa la copt ,sa fie distanta intre ele .Se coc la foc potrivit 20 minute ,se lasa sa se raceasca apoi se lipesc cate doua cu gem de care doriti si se orneaza cu ciocolata topita .

Pofta buna  si spor la gatit

Foietaj de casa cu pere si piersici dulci

Aveti nevoie de:

200 gr unt
5 l-te zahar
un varf cutit sare
100 ml apa rece
320 gr faina

Umplutura :

3 lg zahar brun
3 lg faina
700 gr pere si piersici










Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita (foietaj ) mare parte se intinde si se face o foaie care se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina iar aluatul ramas se lasa deoparte .Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,se fierb in putina apa cu zahar sa se inmoaie bine .Piersicile se taie bucati (eu am folosit din compot ).Foietajul se da la cuptor cam 15 minute apoi se scoate. Se amesteca zaharul brun cu fructele si faina si se pun peste foietaj  iar deasupra se pun bucati din aluatul ramas peste fructe sa le acopere cat mai bine .Se da la cuptor aproximativ o ora si 15 minute.Se scoate si se lasa la racit ,se taie si se serveste cu frisca si putin gem de caise deasupra .

Pofta buna si spor la gatit