duminică, 4 octombrie 2015

Foietaj de casa cu pere si piersici dulci

Aveti nevoie de:

200 gr unt
5 l-te zahar
un varf cutit sare
100 ml apa rece
320 gr faina

Umplutura :

3 lg zahar brun
3 lg faina
700 gr pere si piersici










Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita (foietaj ) mare parte se intinde si se face o foaie care se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina iar aluatul ramas se lasa deoparte .Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,se fierb in putina apa cu zahar sa se inmoaie bine .Piersicile se taie bucati (eu am folosit din compot ).Foietajul se da la cuptor cam 15 minute apoi se scoate. Se amesteca zaharul brun cu fructele si faina si se pun peste foietaj  iar deasupra se pun bucati din aluatul ramas peste fructe sa le acopere cat mai bine .Se da la cuptor aproximativ o ora si 15 minute.Se scoate si se lasa la racit ,se taie si se serveste cu frisca si putin gem de caise deasupra .

Pofta buna si spor la gatit

2 comentarii:

  1. arata foarte bine, si nici nu se face greu! ::)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc draga mea ,da asa este ,o reteta simpla dar buna

    RăspundețiȘtergere