duminică, 5 octombrie 2014

Prajitura fantezie cu ananas

Aveti nevoie de:

230 gr biscuiti maruntiti bine
o conserva ananas
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg nuca de cocos
un varf cutit amoniu alimentar(sau putin praf de copt)
un varf cutit sare
250 ml frisca
un plic crema de lamaie
In poza apare si gelatina dar eu nu am mai folosit ca era tare si frisca si crema :) si sa taiat foarte bine prajitura













Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma ,se adauga zaharul ,sarea ,iar la urma galbenusele ,amoniacul ,nuca de cocos si faina .Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-35 minute.Se scoate blatul se lasa sa se raceasca putin si se taie in doua parti egale.
Se bate frisca bine ,crema de lamaie  se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pune in tava in care sa copt blatul ,folie se pune prima foaie ,se insiropeaza cu compotul de la ananas (jumatate doar ) se pune frisca amestecata cu biscuitii ,ananasul taiat bucati mici ,crema de lamaie  si foaia a doua ,se insiropeaza cu restul din compot,se imbraca cu folia  ,se apasa putin si se da la rece. cel putin o ora .Se orneaza cu frisca .Eu am adaugat in putina frisca colorant si am facut cu albastru.Fluturii sunt din martipan .

Pofta buna si spor sa aveti