luni, 8 iunie 2015

Prajitura cu fructe si aroma de fistic

Aveti nevoie de:

6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt

Pentru creme:

un plic budinca de fistic Dr Oetker
un plic crema de lamaie Dr Oetker
300 gr capsuni
200 gr cirese
un plic gelatina














Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma faina .Se amesteca usor pana se omogenizeaza toata faina.Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se coace la foc potrivit 25-30 minute .Se scoate blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.Crema si budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (separat facute ).
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,se aseaza prima foaie se insiropeaza (eu am folosit suc natural de fructe ) ,se pune budinca ,ciresele (fara samburi ) ,foaia nr 2 ,crema de lamaie iar deasupra  foaia nr 3 si capsunile (le-am fiert cu putin zahar si am adaugat gelatina )
Se lasa la rece cateva ore sau daca va rabdati pana a doua zi , e o reteta  racoroasa de vara si usor de facut iar de gust nu mai zic ,tare gustoasa

Pofta buna si spor la gatit