marți, 25 martie 2014

Cozonac impletit cu 3 umpluturi diferite


Ingrediente pentru 2 cozonaci :
600 gr faina
50 gr drojdie
60 gr zahar
250 ml lapte
3 oua
100 gr unt
o lingurita zeama de lamaie
o lingurita sare
un ou pentru uns cozonacul
zahar pudra pentru ornat

1.Pentru prima umplutura
100 gr alune macinate
100 ml lapte
40 gr zahar
un pachet zahar vanilat
un praf de scortisoara
un praf de sare
o lingurita rom

2.Pentru a doua umplutura
100 gr  mac macinat
100 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita rom

3.Pentru a treia umplutura
300 gr rahat taiat marunt
100 gr stafide

Dupa ce se framanta bine aluatul se lasa la dospit o ora  apoi se imparte compozitia in 3 parti egale ,se umplu apoi se ruleaza si se impletesc ,se dau cu ou se pun in tava pe hartie de copt ,se mai lasa cam 30 de minute sa creasca apoi  se da la cuptor circa o ora si 30 minute.
Eu am facut acesti cozonaci cu stafide ,nuca si rahat ,la primul cozonac facut prima data nu am mai apucat sa fac si poze :)













Pofta buna si spor la gatit


Aripioare de pui cu legume mexicane si smantana

Aveti nevoie de :

4 aripi de pui (se pot folosi si pulpe sau piept de pui dupa preferintele fiecaruia)
sare ,piper si busuioc dupa gust
ulei pentru prajit


Pentru sosul cu legume aveti nevoie de :

500 gr legume mexicane
5 lg smantana
o lg faina
sare si piper dupa gust
o lg vegeta


Aripile de pui se condimenteaza  cu sare,piper si busuioc apoi se prajesc cateva minute in uleiul incins pe ambele parti ,se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte.
Legumele mexicane se pun la fiert in apa cu vegeta cam 20 min ,se scurg apoi de apa ,apoi se pun intr-o tigaie se adauga 2 lg ulei se calesc putin ,se adauga faina amestecata cu smantana ,sare si piper dupa gust .
Se servesc alaturi de aripioare si patrunjel verde




Pofta buna si spor la gatit