marți, 25 martie 2014
Cozonac impletit cu 3 umpluturi diferite
Ingrediente pentru 2 cozonaci :
600 gr faina
50 gr drojdie
60 gr zahar
250 ml lapte
3 oua
100 gr unt
o lingurita zeama de lamaie
o lingurita sare
un ou pentru uns cozonacul
zahar pudra pentru ornat
1.Pentru prima umplutura
100 gr alune macinate
100 ml lapte
40 gr zahar
un pachet zahar vanilat
un praf de scortisoara
un praf de sare
o lingurita rom
2.Pentru a doua umplutura
100 gr mac macinat
100 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita rom
3.Pentru a treia umplutura
300 gr rahat taiat marunt
100 gr stafide
Dupa ce se framanta bine aluatul se lasa la dospit o ora apoi se imparte compozitia in 3 parti egale ,se umplu apoi se ruleaza si se impletesc ,se dau cu ou se pun in tava pe hartie de copt ,se mai lasa cam 30 de minute sa creasca apoi se da la cuptor circa o ora si 30 minute.
Eu am facut acesti cozonaci cu stafide ,nuca si rahat ,la primul cozonac facut prima data nu am mai apucat sa fac si poze :)
Pofta buna si spor la gatit
Aripioare de pui cu legume mexicane si smantana
Aveti nevoie de :
4 aripi de pui (se pot folosi si pulpe sau piept de pui dupa preferintele fiecaruia)
sare ,piper si busuioc dupa gust
ulei pentru prajit
Pentru sosul cu legume aveti nevoie de :
500 gr legume mexicane
5 lg smantana
o lg faina
sare si piper dupa gust
o lg vegeta
Aripile de pui se condimenteaza cu sare,piper si busuioc apoi se prajesc cateva minute in uleiul incins pe ambele parti ,se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte.
Legumele mexicane se pun la fiert in apa cu vegeta cam 20 min ,se scurg apoi de apa ,apoi se pun intr-o tigaie se adauga 2 lg ulei se calesc putin ,se adauga faina amestecata cu smantana ,sare si piper dupa gust .
Se servesc alaturi de aripioare si patrunjel verde
Pofta buna si spor la gatit
4 aripi de pui (se pot folosi si pulpe sau piept de pui dupa preferintele fiecaruia)
sare ,piper si busuioc dupa gust
ulei pentru prajit
Pentru sosul cu legume aveti nevoie de :
500 gr legume mexicane
5 lg smantana
o lg faina
sare si piper dupa gust
o lg vegeta
Aripile de pui se condimenteaza cu sare,piper si busuioc apoi se prajesc cateva minute in uleiul incins pe ambele parti ,se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte.
Legumele mexicane se pun la fiert in apa cu vegeta cam 20 min ,se scurg apoi de apa ,apoi se pun intr-o tigaie se adauga 2 lg ulei se calesc putin ,se adauga faina amestecata cu smantana ,sare si piper dupa gust .
Se servesc alaturi de aripioare si patrunjel verde
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)