miercuri, 28 ianuarie 2015

Eclere cu ciocolata si crema de ananas

Aveti nevoie de:

4 oua
135 gr faina
120 ml ulei
un varf cutit sare
200 ml apa
putin praf de copt
90 gr ciocolata topita

Crema :
400 ml lapte
4 lg zahar
4 lg amidon alimentar
3 galbenusuri
100 gr unt
O conserva ananas Sunfood (doar ananasul facut piure la blender)
250 ml frisca

Pentru glazura ciocolata topita











Aluatul se face asa :

Apa ,uleiul si sarea se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa dea in clocot,se adauga faina toata si se amesteca repede pana se face ca un aluat moale.Se ia deoparte cratita si se lasa sa se raceasca putin .Ouale se adauga pe rand fiecare ou batut separat pana se incorporeaza bine ,pe urma  praful de copt  .Ultima data se pune si ciocolata topita (atentie sa nu fie fierbinte ,doar calduta).

Crema se prepara altfel:

Se pune pe foc intr-un cratita laptele si zaharul ,se lasa sa fiarba putin ,apoi se ia deoparte.Galbenusurile se amesteca cu amidonul si putin lapte rece (cam 2 linguri din cel pe care il puneti la fiert) sa se omogenizeze bine .Se adauga cate putin lapte fierbinte peste compozitia de galbenusuri  apoi  se pune din nou la fiert pana iese crema groasa si pufoasa.Se pune untul cate putin si piureul de ananas.
Din aluat se fac forme diferite de care doriti(eu am facut lungi si gogosele ) si se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pana devin crocante si cresc ,cam 40-45 minute .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in jumatate .Se pune un rand de crema si un rand de frisca ,se acopera cu cealalta jumatate apoi deasupra ciocolata topita .E un desert fin si delicios ,imi plac eclerele foarte mult si imi place sa fac diverse combinatii de altfel minunate si aromate.Se lasa pana a doua zi ca sa se inmoaie cojile (pentru cine rezista numai) si se servesc alaturi de cei dragi .

Pofta buna si spor la gatit