duminică, 12 octombrie 2014

Gomboate cu prune

Pentru aluat aveti nevoie de:

1 kg cartofi
2 oua
3 lg smantana
un varf cutit sare
300 gr faina

Mai aveti nevoie de:

20 de prune
o lingurita scortisoara
200 gr pesmet
5 lg zahar








Pesmetul se prajeste putin  iar prunele se amesteca cu scortisoara si putin zahar.

Cartofii se pun sa fiarba in coaja ,se racesc apoi se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari,se adauga ouale,smantana si sarea.Se amesteca toate bine iar la urma se pune faina.Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se face loc in mijloc unde se pune cate o jumatate de pruna ,se dau forma rotunda si se fierb cateva minute in apa cu putina sare.Se scot si se dau prin pesmet amestecat cu zahar.

Pofta buna si spor la gatit

Shaorma casei

Aveti nevoie de:

Foi lipie(am facut si lipii de casa dar de data asta am cumparat ,urmeaza sa postez si reteta la lipii)
2 rosii
4 castraveti murati
200 gr varza cruda
un piept de pui (carne de porc sau pastrama )
5 cartofi
un pahar ulei(pentru prajit carnea si cartofii)
maioneza ,sare si piper









Rosiile se taie felii,castravetii se taie cubulete,varza se taie fasii subtiri,carnea se taie bucatele si se prajeste in putin ulei cu sare si piper,cartofii se curata se spala si se prajesc (cartofi pai).
Se pune din fiecare  ingredient in lipie ,se pune la urma maioneza ,se condimenteaza ,se ruleaza si se da la cuptor cateva minute.
Se serveste calda cu un pahar de suc

Pofta buna si spor la gatit