vineri, 19 septembrie 2014

Prajitura cu ananas

Aveti nevoie de:

4 oua mari
250 gr zahar (puteti pune si 200 gr zahar daca considerati ca e prea dulce )
450 gr faina
10 linguri ulei
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
4 plicuri zahar vanilat
o conserva ananas(sau alt compot dupa preferinte)












Se bat ouale intregi cu zaharul pana  la topirea acestuia,se adauga uleiul ,sarea ,zaharul vanilat si praful de copt.La urma se adauga faina si se amesteca bine.Se pune aceasta compozitie in tava iar deasupra se pune ananasul taiat bucati mai mici (se pot folosi si alte fructe dupa gustul fiecaruia ).Se da la cuptor aproximativ 30-35 de minute la foc potrivit.Se scoate prajitura si se pune deasupra compotul de la ananas ,se mai da 10 minute la cuptor.La exterior prajitura  devine putin crocanta iar la interior este moale .







Pofta buna si spor la gatit

Ficat de porc cu piure si cascaval

Aveti nevoie  de:

500 gr ficat de porc
o jumatate ceapa
6-7   catei de usturoi
ulei pentru prajit
sare ,piper si patrunjel verde


Pentru piure:

5 cartofi mari
100 gr cascaval
30 gr unt
sare







Ficatul de porc se taie felii ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei incins.
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie cubulete ,se pun in apa cu putina sare si se fierb.
Se scoate ficatul iar in uleiul ramas se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt ,se calesc apoi se pune ficatul  inapoi si un pahar mic apa .Se fierbe inca 10 minute iar la final se adauga patrunjelul.
Cartofii dupa ce au fiert ,se strecoara si se fac piure ,se adauga untul si cascavalul ras  iar la final se condimenteaza cu sare.Se serveste piureul cu ficat si castraveti murati.






Pofta buna si spor la gatit