vineri, 19 septembrie 2014

Ficat de porc cu piure si cascaval

Aveti nevoie  de:

500 gr ficat de porc
o jumatate ceapa
6-7   catei de usturoi
ulei pentru prajit
sare ,piper si patrunjel verde


Pentru piure:

5 cartofi mari
100 gr cascaval
30 gr unt
sare







Ficatul de porc se taie felii ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei incins.
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie cubulete ,se pun in apa cu putina sare si se fierb.
Se scoate ficatul iar in uleiul ramas se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt ,se calesc apoi se pune ficatul  inapoi si un pahar mic apa .Se fierbe inca 10 minute iar la final se adauga patrunjelul.
Cartofii dupa ce au fiert ,se strecoara si se fac piure ,se adauga untul si cascavalul ras  iar la final se condimenteaza cu sare.Se serveste piureul cu ficat si castraveti murati.






Pofta buna si spor la gatit

2 comentarii: