sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Ciorba de pui a la Grec

Una din ciorbele mele favorite este aceasta ,chiar daca am facut mai multe retete de-a lungul anilor pot spune sincer ca asta e perfecta pentru gustul meu ,poate altii nu o fac ca si mine dar o recomand cu mare drag ,merita sa o faci macar o data ,de aceea am decis sa o si public pentru cei care imi citesc retetele


Aveti nevoie de :

2 morcovi mici sau unul mare
piept de pui
o ceapa
ardei rosu
un pahar mic orez
maggi bors de legume dupa gust
o lingurita tarhon
2 galbenusuri
o cutie smantana
piper
putin ulei







Carnea de pui se taie in bucati mici si se pune la fiert cu putina sare .Separat pana se fierbe carnea se taie ceapa marunt ,ardeiul si morcovul razuit ,se calesc in foarte putin ulei ,se adauga orezul si supa de pui ,se continua fierberea ,carnea se lasa sa se raceasca si se taie in bucati potrivite,adaugand-o la ciorba ,Galbenusurile se amesteca cu smantana si putina ciorba ,se pune usor amestecand continuu.Se pune bors maggi dupa gust ,piper si tarhon la final .O reteta de ciorba tare gustoasa cu care sigur o sa va incantati familia .

Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu crema de cafea

Pentru blat aveti nevoie de:

2 oua
5 lg zahar
5 lg faina
esenta de rom
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
1/2 cana lapte
100 gr unt
2 lg cacao
(in poza nu apar toate ingredientele folosite deoarece este o reteta inventata si nu am mai facut la toate nestiind ca o voi publica )












Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga untul cate putin si restul ingredientelor.La final faina amestecata cu cacaua.Iese un blat moale care se pune intr-o tava (data  inainte cu ulei si tapetata cu faina ,sau cu hartie de copt )
Se da la copt 30-35  minute .Se scoate ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua foi egale  .Atentie : blatul nu va iesi foarte inalt .

Crema :

un plic crema de cafea Dr Oetker
200 ml frisca
2 l-te gelatina

Pentru insiropat :
o sticluta esenta de rom
o cana apa
putin zahar



Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,apoi se amesteca usor cu frisca batuta separat si gelatina .Se pune  folie in tava in care sa copt blatul , un rand de crema ,se da la rece sa se intareasca putin (cam 20 minute ) ,prima foaie ,se insirpoeaza cu esenta de rom amestecata cu apa si putin zahar ),crema si foaia a doua .Se apasa putin foile si se acopera cu folie.Se da la rece pana  a doua zi apoi se poate servi .Un desert dulce ,usor de facut si gustos

Pofta buna si spor la gatit