duminică, 16 februarie 2014

Valentin's Day Cake

Aveti nevoie de : 5 oua ,5 linguri zahar,3 linguri faina ,o lingura amidon alimentar,o lingura cacao,un varf cutit sare ,un praf de copt. Se bat albusele bine apoi se adauga zaharul ,sarea,galbenusele ,praful de copt ,amidonul ,cacaua si faina ,Se amesteca usor si se pune in tava la copt aproximativ 35 de minute. Se scoate si se lasa la rece apoi se taie in doua parti egale. Pentru crema aveti nevoie de 300 gr iaurt simplu,un iaurt mic de caise ,5 lg zahar,2 plicuri de gelatina ,un plic crema caramel de la Dr Oetker ,250 ml lapte(pentru crema +3 linguri zahar). Pentru insiropat compot de caise sau suc natural de fructe. Pentru ornat aveti nevoie de : nuca de cocos ,bombonele colorate si o portocala . Se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune un strat de iaurt (se amesteca bine se adauga gelatina inmuiata inainte si zaharul),crema caramel apoi foaia a doua ,se insiropeaza ,se da la rece cateva ore,apoi se rastoarna pe un platou, Se orneaza cu nuca de cocos si cu felii de portocala ,e tare aromata si buna .
Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu crema de ciocolata ,rom si portocale

Aveti nevoie de : 5 oua ,5 linguri zahar,4 linguri faina ,o lingura cacao de calitate,un plic praf de copt ,un varf cutit sare . Se bat albusele bine se adauga zaharul ,sarea si praful de copt apoi la urma galbenusele , faina si cacaua.Se amesteca usor apoi se pune in tava si se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute . Se scoate si se lasa deoparte.Cand e rece se taie in doua parti egale. Pentru crema aveti nevoie de : 200 ml frisca ,un plic crema de ciocolata de la Dr Oetker,eseta de rom ,2 portocale . Pentru decor bucati de ciocolata si bomboane colorate. Crema se face dupa indicatiile de pe plic,frisca se bate bine adaugand putin zahar dupa gust ,portocalele se curata si se taie in bucatele potrivite lasand cateva felii pentru decor. Se pune prima foaie se insiropeaza cu esenta de rom preparata cu o cana de apa si 2 linguri zahar,crema ,frisca ,bucati de portocale,crema ,frisca ,foaia a doua .Se insiropeaza si se da la rece cateva ore . Se orneaza cu ciocolata si un mot de frisca (eu am facut fara de data asta )
Pofta buna si spor la gatit

Rulouri din cartofi cu cascaval

Aveti nevoie de: 400 gr cartofi, 2 oua,100 gr cascaval ras,sare si piper dupa gust,5 linguri faina alba . Pentru prajit mai aveti nevoie de : 2 linguri faina pentru tavalirea rulourilor si ulei . Pentru umplutura aveti nevoie de 200 gr cascaval taiat bucati mici . Cartofii se curata de coaja ,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare,se fac piure apoi se amesteca cu ouale batute bine,sarea si piperul dupa gust si cascavalul ras.Se adauga faina .Se fac rulouri cu mana apoi in mijloc se pune cate o bucatica de cascaval.Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti.Se servesc la fripturi ,salate sau simple.
Pofta buna si spor la gatit