duminică, 16 februarie 2014

Prajitura cu crema de ciocolata ,rom si portocale

Aveti nevoie de : 5 oua ,5 linguri zahar,4 linguri faina ,o lingura cacao de calitate,un plic praf de copt ,un varf cutit sare . Se bat albusele bine se adauga zaharul ,sarea si praful de copt apoi la urma galbenusele , faina si cacaua.Se amesteca usor apoi se pune in tava si se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute . Se scoate si se lasa deoparte.Cand e rece se taie in doua parti egale. Pentru crema aveti nevoie de : 200 ml frisca ,un plic crema de ciocolata de la Dr Oetker,eseta de rom ,2 portocale . Pentru decor bucati de ciocolata si bomboane colorate. Crema se face dupa indicatiile de pe plic,frisca se bate bine adaugand putin zahar dupa gust ,portocalele se curata si se taie in bucatele potrivite lasand cateva felii pentru decor. Se pune prima foaie se insiropeaza cu esenta de rom preparata cu o cana de apa si 2 linguri zahar,crema ,frisca ,bucati de portocale,crema ,frisca ,foaia a doua .Se insiropeaza si se da la rece cateva ore . Se orneaza cu ciocolata si un mot de frisca (eu am facut fara de data asta )
Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu