Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
mac sau cascaval
Se amesteca ingredientele de mai sus ,apoi se lasa aluatul sa creasca cam o ora si jumatate ,se ia cate o bucata mica si se fac forme de covrigi ,se pun in apa clocotita cateva secunde apoi se pun intr-o tava cu hartie de copt se pune sare ,mac sau cascaval .Se dau la cuptor 25 minute pana ce devin aurii ,Se scot si se servesc atat calzi cat si reci.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 24 martie 2014
Prajitura cu urda
Aveti nevoie de :
500 g faina
250 g unt
150 g zahar
1 galbenus
1 praf de copt
2 linguri cacao
un varf cutit sare
Pentru umplutura aveti nevoie de :
1 kg urda
3 oua +albusul ramas
10 lg zahar
2 plicuri vanilie sau 2 lg esenta vanilie
Se cerne faina si cacaua ,se adauga praful de copt ,untul ,zaharul ,galbenusul si sarea .Se amesteca bine toate apoi se pune aluatul in folie si se lasa la rece pana pregatim umplutura .
Urda se amesteca cu ouale batute ,zaharul si vanilia .
Se pune foaie de copt in tava ,se imparte aluatul in doua parti egale si se da pe razatoarea mare pana se umple fundul tavii ,se pune umplutura se niveleaza apoi se rade cealalta parte de aluat peste crema .
Se da la cuptor 45-50 minute la foc potrivit.
Are un aspect deosebit si un gust minunat.Se taie bucati potrivite si se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
500 g faina
250 g unt
150 g zahar
1 galbenus
1 praf de copt
2 linguri cacao
un varf cutit sare
Pentru umplutura aveti nevoie de :
1 kg urda
3 oua +albusul ramas
10 lg zahar
2 plicuri vanilie sau 2 lg esenta vanilie
Se cerne faina si cacaua ,se adauga praful de copt ,untul ,zaharul ,galbenusul si sarea .Se amesteca bine toate apoi se pune aluatul in folie si se lasa la rece pana pregatim umplutura .
Urda se amesteca cu ouale batute ,zaharul si vanilia .
Se pune foaie de copt in tava ,se imparte aluatul in doua parti egale si se da pe razatoarea mare pana se umple fundul tavii ,se pune umplutura se niveleaza apoi se rade cealalta parte de aluat peste crema .
Se da la cuptor 45-50 minute la foc potrivit.
Are un aspect deosebit si un gust minunat.Se taie bucati potrivite si se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)