joi, 27 octombrie 2016

Supa crema de brocoli

Aveti nevoie de :

400 gr brocoli
un cartof
1/2 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 lg smantana
piper
2 cubulete Maggi Legume









Brocoli,cartoful ,ceapa ,ardeiul si pastarnacul ,se taie cubulete (in afara de brocoli binenteles ) si se pun la fiert in apa cat sa treaca peste ele deci nu foarte multa ,se adauga cuburile Maggi se pune un capac si se fierb la foc incet .Dupa ce au fiert bine ,se strecoara ,se paseaza bine ca un piure ,se mai adauga zeama in care au fiert cate putin pana ajunge la consistenta dorita .Se condimenteaza cu piper si sare (daca mai e nevoie ) si se adauga smantana .Se amesteca bine apoi se poate servi cu crutoane .
A iesi mai deschisa la culoare supa crema deoarece am adaugat morcov si ardei rosu ,dar daca vreti mai verde supa  adaugati brocoli mai mult sau scoateti ardeiul rosu .


Pofta buna si spor la gatit

Supa crema de ciuperci

Aveti nevoie de :

500 gr ciuperci
Putin unt (cam 25 gr)
2 lg ulei
1 cartof potrivit
4-5 catei usturoi
1/2 ceapa
2 cuburi Maggi Legume
piper
2 lg smantana













Ciupercile se taie felii ,usturoiul se zdrobeste iar ceapa se taie cubulete .Se pun sa se caleasca cu uleiul ,se adauga cartoful taiat cubulete ,untul si se adauga apa cat sa treaca peste toate .Se condimenteaza cu Maggi si se lasa sa fiarba .Cand sunt toate fierte se strecoara (zeama se lasa deoparte ,nu se arunca ) si se blendeaza apoi se strecoara sa nu ramana bucati .Se adauga zeama cat sa fie ca si o crema dar nu foarte groasa si smantana si piper .La final se orneaza farfuria cu supa - crema cu boia ,felii de ciuperci prajite si se serveste cu crutoane (eu le-am facut ,nu le-am cumparat ).Chiar daca am servit la restaurant unde am lucrat acest fel de mancare imi era dor asa ca l-am refacut si acum e si pe blog .


Pofta buna si spor la gatit