Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg zahar
2 lg ciocolata topita (am facut un amestec din 2 tablete de ciocolata una lapte si una neagra si cateva linguri frisca lichida,am pus la crema si restul am decorat tortul)
2 plicuri zahar vanilat
un plic praf de copt
5 lg faina alba
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul ,se continua pana la topirea completa a acestuia .Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt ,ciocolata topita ,se adauga la albusuri ,la final faina ,se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o tava patrata (sau de care aveti) si se coace la foc potrivit 35-40 minute .
Crema :
un pachet unt
5 lg zahar
un plic budinca caramel
2 plicuri gelatina (30 gr)
Decor
Glazura de ciocolata (cea ramasa ) si frisca
Untul se freaca spuma cu zaharul ,budinca se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj ,apoi se pune cate putin in compozitia de unt si se mixeaza .Se adauga gelatina inmuiata bine inainte in apa calduta si se continua cu mixerul cateva minute.
Dupa ce sa copt blatul se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi.Se pune folie in tava in care a copt ,prima foaie ,se insiropeaza cu ce va place (eu am insiropat cu suc ),crema ,foaie ,sirop,crema ,foaie putin sirop deasupra .Se da la rece cateva ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata topita si frisca .Dupa preferinte bombonele colorate sau ce va place voua .
E un tort delicios si aromat ...inca o reteta inventata ,reusita si gustoasa
Pofta buna si spor la gatit