miercuri, 4 martie 2015

Lipii Libaneze

In urma cu ceva timp am fost la Bucuresti unde am servit la un Restaurant Libanez niste lipii delicioase specific zonei ,am zis sa incerc si eu fara seminte de mac si au iesit fantastice  ,o parte le-am lasat simple iar alta parte le-am umplut cu branza de burduf ,foarte pufoase si bune de tot
Le puteti incerca si voi ,merita

700 gr faina
2 lingurite zahar
6 lg ulei
o jumatate lingurita sare
un cub mic drojdie
450 ml apa calduta

 



 


Se inmoaie drojdia in apa calduta se pune  zaharul ,apoi se adauga faina ,eu am amestecat cu o lingura compozitia nu am framantat-o ,se adauga sarea si uleiul apoi se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit minim o ora .Se iau bucati din aluat si se intind cu sucitorul in forma rotunda apoi se pun in tava si se coc la cuptor cateva minute sau pana ce se umfla si se rumenesc deasupra ,atentie dati cuptorul la 240 grade .Se scot si se servesc calde alaturi de preparatele facute .Asa cum spuneam mai sus am facut si cu branza si au iesit tare pufoase sigur voi repeta  reteta cat de curand .Simplu de facut si gustoase ,se pot folosi si seminte de mac sau susan dupa preferinta .

Pofta buna si spor la gatit