miercuri, 17 iunie 2015

Cheesecake



Aveti nevoie de:

100 gr unt
180 gr biscuiti
1/2 lingurita scortisoara












Untul se topeste apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti .Se pune intr-o tava rotunda detasabila si se apasa usor cu o lingura  apoi se da la rece pana se pregateste umplutura

Crema :

4 oua intregi
250 gr zahar
2-3 plicuri zahar vanilat
500 gr mascarpone
500 gr branza de vaci
coaja rasa de la o lamaie (eu am pus si putina zeama de lamaie )

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul ,se adauga branza si mascarpone si se continua mixarea pana ce se omogenizeaza bine ,se pune  coaja si zeama de lamaie ,apoi se toarna usor  crema peste blatul de biscuiti si se da la cuptor 60 de minute .Este gata cand deasupra are o culoare frumoasa aurie .Se serveste cu gem de capsuni sau capsuni proaspete .Este un desert fin si aromat care merita facut des atat e de bun.

Pofta buna si spor la gatit