Aveti nevoie de :
500 gr carne de porc
2 oua
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
2 fire ceapa
2 fire usturoi
patrunjel verde
sare si piper
Carnea tocata se amesteca cu ceapa si usturoiul taiat marunt,patrunjel tocat,sare si piper. Se adauga porumbul si ciupercile si la urma ouale batute.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei incins pe ambele parti cateva minute .Se scot pe prosoape de hartie sa se scurga surplusul de ulei.
Se pot servi alaturi de cartofi sau legume sau chiar la un picnic alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
luni, 16 iunie 2014
Rulada umpluta
Aveti nevoie de :
100 ml ulei
100 gr faina
sare si piper dupa gust aproximativ o jumatate lingurita sare si un varf cutit piper
400 ml lapte
3 oua
Se pune uleiul se adauga faina si se prajeste cateva minute,se adauga laptele si se lasa la fiert sa se ingroase bine,sare si piper dupa gust ,se lasa deoparte putin ,se adauga cate un galbenus si se amesteca usor .Se bat albusele spuma si se adauga la compozitie.Se pune in tava de la cuptor pe o hartie de copt si se coace 35-40 minute la foc mic .Se scoate blatul si se infasoara repede pe un prosop si se lasa asa macar 20 minute.
In poza de mai jos este prima umplutura
din branza ,smantana ,sunca sare , piper si patrunjel verde
Crema la a doua foaie pe care am facut-o :
2 pac telemea de capra (e foarte buna ),porumb fiert ,ciuperci ,putina smantana , patrunjel verde sa fie o compozitie nici tare (ca sa o puteti intinde) dar nici moale sa curga .Eu am facut doua portii cu umpluturi diferite ,e o reteta tare simpla dar buna
Umplutura se poate face si cu spanac sau cu ce va place voua ,combinatii sunt destule
Pofta buna si spor la gatit
100 ml ulei
100 gr faina
sare si piper dupa gust aproximativ o jumatate lingurita sare si un varf cutit piper
400 ml lapte
3 oua
Se pune uleiul se adauga faina si se prajeste cateva minute,se adauga laptele si se lasa la fiert sa se ingroase bine,sare si piper dupa gust ,se lasa deoparte putin ,se adauga cate un galbenus si se amesteca usor .Se bat albusele spuma si se adauga la compozitie.Se pune in tava de la cuptor pe o hartie de copt si se coace 35-40 minute la foc mic .Se scoate blatul si se infasoara repede pe un prosop si se lasa asa macar 20 minute.
In poza de mai jos este prima umplutura
din branza ,smantana ,sunca sare , piper si patrunjel verde
Crema la a doua foaie pe care am facut-o :
2 pac telemea de capra (e foarte buna ),porumb fiert ,ciuperci ,putina smantana , patrunjel verde sa fie o compozitie nici tare (ca sa o puteti intinde) dar nici moale sa curga .Eu am facut doua portii cu umpluturi diferite ,e o reteta tare simpla dar buna
Umplutura se poate face si cu spanac sau cu ce va place voua ,combinatii sunt destule
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)