sâmbătă, 5 aprilie 2014

Briose cu stafide si ciocolata

Aveti nevoie de:

3 oua
3 cesti ulei
3 cesti zahar
6 cesti faina(daca va iese mai moale compozitia se mai poate adauga o jumatate cescuta faina )
o lamaie (zeama si coaja rasa )
un praf de copt
stafide 100 gr
un varf cutit sare

Pentru glazura :

200 gr ciocolata
bombonele colorate



Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale .Se adauga stafidele si se amesteca usor.
Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in forme de briose (unse cu unt si tapetate cu faina ).Se dau la cuptor la foc potrivit 35-40 de minute apoi dupa ce sau racit putin  se scot pe un platou si  se orneaza cu ciocolata topita si bombonele colorate.Sunt foarte bune si aromate ,se pastreaza mai multe zile la rece si infoliate.








Pofta buna si spor la gatit