duminică, 27 martie 2016

Placinte la tigaie cu branza dulce

Am avut pofta zilele trecute de placinte cu branza dulce si marar si asa ca am facut ...:)

Aveti nevoie de :

1 kg faina alba
un cub mic drojdie
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
100 gr unt topit
4 lg ulei
2 galbenusuri
2 cani apa calda

Pentru umplut placintele :

300 gr branza dulce
2 albusuri
4 lg zahar
o lingurita marar verde (sau uscat)










Se amesteca branza dulce cu zaharul si albusurile batute spuma iar la urma se adauga mararul


Drojdia se freaca bine cu sarea si zaharul ,se adauga galbenusurile ,apa calda si untul topit,uleiul si la urma faina .Va iese un aluat moale potrivit ca si cel de cozonaci si  se lasa la crescut o ora ,acoperit cu un prosop .Se iau bucati mici din aluat se intind ,la mijloc se pune o lingura de branza se impatura si se intind usor .Se coc intr-o tigaie fara ulei ,doar cu un capac deasupra .Se verifica sa nu se arda .Sunt tare gustoase si se fac si repede .Seamana la gust cu cele facute pe vatra .


Pofta buna si spor la gatit