marți, 14 octombrie 2014

Islere cu nuca si glazura de ciocolata

Pentru biscuiti aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr nuca macinata si prajita
170 gr zahar  pudra
3 vanilii
un praf de copt
un varf cutit sare
550 gr faina alba
2 oua











Pentru umplutura  am folosit crema de vanilie la plic
Pentru decorat :

170 ml frisca lichida
300 gr ciocolata simpla

Se amesteca ingredientele de mai sus,se pune coca in folie la rece 30 de minute.Se scoate se intinde cate o bucata (atentie ca se poate rupe ) si se fac diferite forme.Se coc in tava tapetata cu hartie de copt 15-20 minute.Se lasa sa se raceasca.Frisca lichida se pune pe foc se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca continuu pana devine un sos gros. Se umplu islerele cate doua  cu crema de vanilie si deasupra glazura de ciocolata.Am reinventat reteta clasica de islere si sunt delicioase.

Pofta buna si spor la gatit