luni, 17 noiembrie 2014

Prajitura caramel

Aveti nevoie de:

4 oua mari
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
2-3 plicuri zahar vanilat
un plic gelatina (15 gr)











Pentru crema : un plic crema de caramel(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru glazura:un plic crema de ciocolata(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru décor :boabe de struguri taiati in doua


Se separa ouale ,se bat albusele spuma cu zaharul,se adauga zaharul vanilat ,iar la urma galbenusele si faina amestecata cu cacaua.Se pune blatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 35-40 minute.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua parti egale.Se pune folie in tava in care a copt blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus suc de portocale ) ,crema caramel,a doua foaie ,iar deasupra crema de ciocolata(amestecata inainte bine cu gelatin )Se  decoreaza cu boabe de strucgure taiate in doua si se lasa la rece pana a doua zi.
E o prajitura care se face rapid si e aromata ,gustoasa si arata tare bine

Pofta buna si spor la gatit