duminică, 2 februarie 2014

Supa de pui cu palarioare si legume Maggi

Aveti nevoie de : Carne de pui taiata bucati ,2 morcovi ,2 patrunjei ,o jumatate telina ,Maggi legume,putin piper . Pentru palarioare aveti nevoie de : un ou,un varf cutit sare ,un pahar apa ,faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit si bun de intins (exact ca si cel pentru taitei de casa ). Se pune la fiert carnea de pui cu legumele ,se adauga o lingura Maggi de legume.Se spumeaza apoi dupa ce sunt toate fierte , se scoate carnea si legumele.Se lasa supa deoparte.Se mixeaza legumele se condimenteaza cu putin piper .Se intinde aluatul se fac forme rotunde cu un pahar mare,se pune cate o lingurita din compozitia de legume si bucati mici de carne fiarta ,se pliaza si se rasucesc putin dandu-le forme de palarioare.Se fierb cateva minute in apa apoi se scot si se adauga in supa .Se orneaza cu patrunjel verde .
Pofta buna si spor la gatit

Coltunasi cu nuca si gem de prune

Aveti nevoie de : 1 kg faina alba (aproximativ ) ,un ou, un varf cutit sare, o cana si jumatate lapte(eu am pus apa minerala sau se poate si apa rece ) . Pentru umplutura aveti nevoie de : 300 gr nuca macinata ,un borcan gem de prune (sau chiar prune proaspete taiate bucati mici ) La final dupa fierbere aveti nevoie de 250 gr pesmet,4 linguri zahar ,o lingurita scortisoara . (se prajeste putin pesmetul intr-o tigaie cu zaharul si la urma se adauga scortisoara . Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit pentru a se intinde. Se intinde o foaie nu foarte subtire ,se taie in patrate mari ,se pune o lingurita de umplutura pe o parte se acopera cu cealalta parte si se unesc cu o furculita .Se pun in apa care fierbe si se lasa cam 5-6 minute.Se scot si se dau prin pesmet ,zahar si scortisoara.Sunt tare bune atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit

Chiftelute din orez

Aveti nevoie de : 2 cani orez cu bob mare,apa ,4-5 catei de usturoi ,2 oua ,sare ,piper ,patrunjel verde,2 linguri faina . Orezul se fierbe bine in apa cu putina sare.Se scurge apoi bine se mixeaza pana ajunge ca o pasta ,Se adauga usturoiul pisat ,condimente dupa gust ,patrunjel verde tocat si ouale batute bine,4 linguri faina . Se fac chiftelute se dau prin faina si se prajesc in ulei .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei.Se servesc cu friptura .
Pofta buna si spor la gatit