duminică, 2 februarie 2014
Coltunasi cu nuca si gem de prune
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba (aproximativ ) ,un ou, un varf cutit sare, o cana si jumatate lapte(eu am pus apa minerala sau se poate si apa rece ) .
Pentru umplutura aveti nevoie de : 300 gr nuca macinata ,un borcan gem de prune (sau chiar prune proaspete taiate bucati mici )
La final dupa fierbere aveti nevoie de 250 gr pesmet,4 linguri zahar ,o lingurita scortisoara . (se prajeste putin pesmetul intr-o tigaie cu zaharul si la urma se adauga scortisoara .
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit pentru a se intinde.
Se intinde o foaie nu foarte subtire ,se taie in patrate mari ,se pune o lingurita de umplutura pe o parte se acopera cu cealalta parte si se unesc cu o furculita .Se pun in apa care fierbe si se lasa cam 5-6 minute.Se scot si se dau prin pesmet ,zahar si scortisoara.Sunt tare bune atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
super, multumim pentru retete sunt minunate si usor de facut ,mai ales cu un copil mic ,nu prea mai am rabdare ca inainte,poate cand o sa fie mai mare ,intru inapoi in forma :* <3
RăspundețiȘtergerecu mare drag ,ma bucur ca pot face si altii retetele mele <3
RăspundețiȘtergere